Ik heb onlangs mijn aangemeten Graziozo zadel mogen ontvangen en ben zo positief verrast! Ik zit als een huis in het zadel!

Ook merkte ik op dat ons paardje vrijwel meteen ontspant! Dat duurde bij ons oude zadel ontzettend lang… ook heb ik geen probleem meer met aanspringen in galop en merk ik dat ik zelf zoveel fijner kan zitten in de galop! Dit belooft alleen maar goeds voor de toekomst als ik dit nu al bereikt heb op zo een korte tijd.

Graziozo is wel een uitgave maar ik vind het nu echt zijn geld waard. Er wordt echt de tijd voor je genomen en met je meegedacht. Ook word je echt door de eigenaresse zelf geholpen met veel kennis en ervaring. Ook nadien kan je met al je eventuele vragen terecht! Verder zijn het natuurlijk prachtige zadels van mooie kwaliteit die je ook nog eens leuk kan personaliseren. Ik ben er echt zeer tevreden over!

Chantal

Mijn ervaring met een Graziozo zadel is top! Goede kwaliteit en waar het zich voornamelijk in onderscheidt is dat het behalve op het paard aangepast wordt (boom is aanpasbaar in de pers, de boomtak die naar achter wijst zodat het paard veel meer schouder vrijheid geeft, en de druk verdelende panels) onderscheidt Graziozo zich ook erin dat het zadel helemaal naar de anatomie van de ruiter wordt gevormd.

Omdat ik zelf (bekken) fysiotherapeut ben, weet ik dat dit heel belangrijk is omdat wanneer je niet voldoende bekkenmobiliteit krijgt door een zadel je je paard uit balans kan brengen en hem dwars kan gaan zitten. Daarbij geef ik ruiter training en de basis begint gewoon bij een goed passend zadel! Deze nieuwe inzicht van Graziozo wat zich onderscheid van andere zadels maakt ook dat ze ook derde zijn geworden met het hippisch product van het jaar en voor alle zadel merken zijn gekomen.

Kortom: ik ben beter gaan rijden, minder lichaamsklachten, mijn paard is veel beter gaan lopen en heeft zich erg ontwikkeld in zijn spiermassa.

Dimphy van Oss

Kortgeleden een Graziozo zadel gekocht. Wauw, wat een comfortabel zadel voor zowel paard als ruiter! Nauwkeurig op maat gemaakt, anatomisch heel goed voor de bewegingsvrijheid van het paard.

Mijn paarden lopen meteen beter met dit zadel. mooi model en leuk dat de achter inzet op de lepel wisselbaar is, zo lijkt het steeds een ander zadel. Echt vakkundig aangemeten en bij levering passend gemaakt waar nodig. Op naar een mooie opleiding van mijn paarden.

Leonie Nijskens

Ik had zaterdag de passessie, en heb een Domenico besteld! 
Ik kon er zo mee wegrijden, geen ongemak/pijn in de heupen in het begin, ik zat mooi rechtop! Mijn paard liep er ook erg fijn onder. Ik zat nu wel met mijn benen wat verder naar achteren dan ik gewend was, daardoor moesten paard en ik wel even wennen aan het geven van de juiste hulpen.

José heeft me ook rijtechnisch met wat puntjes geholpen, dus we hebben nog flink gezweet ook.  Maar, ik had achteraf nergens last van! Waar ik normaal na een fanatieke training altijd wel een zere onderrug heb gedurende de rest van de dag.

Dusss ik kan niet wachten  ik heb gekozen voor een zwart zadel, met zwarte naden, en de achterkant 1,5cm lager. Ik mag 2 insertz uitzoeken, eentje weet ik al, de ander nog niet.

Britt

Ik rijd nu inmiddels een weekje rond met het nieuwe zadel en ben nog steeds enthousiast. Ik zit echt veel beter en stiller, kan nu ook de uitgestrekte draf netjes uitzitten. Paard liep zondag echt als een zonnetje, echt veel losser door zijn lijf. Ik schrijf dat voor nu wel toe aan het zadel, gezien er geen andere veranderingen zijn en we al maanden tegen dezelfde beperkingen aanliepen.

Susanne de Kroon