Vanaf het lezen of de Graziozo zadels tot en met dat ik voor het eerst in dit zadel zat was ik direct super enthousiast. In de Graziozo zadels zit je geheel onafhankelijk dat wat ik heel belangrijk vind bij een zadel. Ik had het gevoel dat ik veel makkelijker mee kon in de beweging van mijn paard en ik hem nog beter kon aanvoelen. 😊😊😊 en ik kan niet wachten tot ik er weer mee mag gaan rijden haha

Jamy Ummels

“Het perfecte plaatje”

Sinds een jaartje of 2 ben ik volledig overgestapt op Graziozo. Het perfecte zadel voor ruiter en paard. Sinds dat wij overgestapt zijn vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. In de trainingen en wedstrijden merk ik een groot verschil, vooral het in contact staan met je paard.

Dankzij Graziozo gaan wij met grote sprongen vooruit. Sinds kort gebruiken wij ook een prachtig hoofdstel van Graziozo. Kortom de beste! Wij willen niet meer anders.

Lieve José, bedankt voor je hulp en de fijne service!

Cyril Voskamp

Heel blij met mijn nieuwe Graziozo zadel!!

Het zadel is van mooie kwaliteit, met mooi zacht leer, het heeft zachte kussens, heeft een mooie pasvorm én het zit echt fantastisch!! Mijn paard lijkt er ook echt blij mee.

Erik-Jan Van Der Eijk

Zelfs de kleinste aanpassingen kunnen een verschil maken.
Met de expertise van José kan het zadel passend gemaakt worden voor ruiter en paard, dat is voor mij van groot belang (Ik heb zelf een blijvend rug/nek letsel door een zwaar ongeval) zodat ik optimaal kan zitten en ook mijn paarden zich goed voelen en kunnen presteren.

Saskia Meijer

Sinds jouw laatste bezoek gaat het steeds beter. Ik zit er steeds lekkerder in, heb geen pijnklachten meer en ik krijg alleen maar positieve reacties dat ik beter zit in dit zadel. Ik heb nu 1x met dit zadel gestart en ik had voor het eerst sinds jaren een 7,5 voor houding en zit, dankzij jouw zadel!
Mara Gerritsen

Ik ben super tevreden over dit zadel. Ik heb meerdere zadels geprobeerd en enkele op proef gehad maar echt heel blij met deze keuze. Het graziozo zadel is perfect op mijn paard en mij afgestemd. Het leer is mooi en de afwerking van het zadel is van hoge kwaliteit.

Ik merk echt dat ik in de hogere oefeningen veel beter kan blijven zitten en het zadel geeft veel steun zonder dat je opgesloten wordt.

Ook bij het passen en proberen vakkundig geholpen en er werd alle tijd genomen om te kijken en voelen wat qua aanpassingen bij ons beide het beste zou passen.

Dimatra van der Steen

Jolanda Verton met haar goedgekeurde New Forest hengst Heihoeves’s Florencio; “Meteen met zijn nieuwe zadel knarste hij niet meer en liep gelijk fijn onder het zadel door met direct een veer in de rug. Dit had ik lang niet gevoeld, de eerste pas was direct raak.”

Jolanda Verton

Ik heb onlangs mijn aangemeten Graziozo zadel mogen ontvangen en ben zo positief verrast! Ik zit als een huis in het zadel!

Ook merkte ik op dat ons paardje vrijwel meteen ontspant! Dat duurde bij ons oude zadel ontzettend lang… ook heb ik geen probleem meer met aanspringen in galop en merk ik dat ik zelf zoveel fijner kan zitten in de galop! Dit belooft alleen maar goeds voor de toekomst als ik dit nu al bereikt heb op zo een korte tijd.

Graziozo is wel een uitgave maar ik vind het nu echt zijn geld waard. Er wordt echt de tijd voor je genomen en met je meegedacht. Ook word je echt door de eigenaresse zelf geholpen met veel kennis en ervaring. Ook nadien kan je met al je eventuele vragen terecht! Verder zijn het natuurlijk prachtige zadels van mooie kwaliteit die je ook nog eens leuk kan personaliseren. Ik ben er echt zeer tevreden over!

Chantal

Mijn ervaring met een Graziozo zadel is top! Goede kwaliteit en waar het zich voornamelijk in onderscheidt is dat het behalve op het paard aangepast wordt (boom is aanpasbaar in de pers, de boomtak die naar achter wijst zodat het paard veel meer schouder vrijheid geeft, en de druk verdelende panels) onderscheidt Graziozo zich ook erin dat het zadel helemaal naar de anatomie van de ruiter wordt gevormd.

Omdat ik zelf (bekken) fysiotherapeut ben, weet ik dat dit heel belangrijk is omdat wanneer je niet voldoende bekkenmobiliteit krijgt door een zadel je je paard uit balans kan brengen en hem dwars kan gaan zitten. Daarbij geef ik ruiter training en de basis begint gewoon bij een goed passend zadel! Deze nieuwe inzicht van Graziozo wat zich onderscheid van andere zadels maakt ook dat ze ook derde zijn geworden met het hippisch product van het jaar en voor alle zadel merken zijn gekomen.

Kortom: ik ben beter gaan rijden, minder lichaamsklachten, mijn paard is veel beter gaan lopen en heeft zich erg ontwikkeld in zijn spiermassa.

Dimphy van Oss

Kortgeleden een Graziozo zadel gekocht. Wauw, wat een comfortabel zadel voor zowel paard als ruiter! Nauwkeurig op maat gemaakt, anatomisch heel goed voor de bewegingsvrijheid van het paard. 

Mijn paarden lopen meteen beter met dit zadel. mooi model en leuk dat de achter inzet op de lepel wisselbaar is, zo lijkt het steeds een ander zadel. Echt vakkundig aangemeten en bij levering passend gemaakt waar nodig. Op naar een mooie opleiding van mijn paarden.

Leonie Nijskens

Ik had zaterdag de passessie, en heb een Domenico besteld! 
Ik kon er zo mee wegrijden, geen ongemak/pijn in de heupen in het begin, ik zat mooi rechtop! Mijn paard liep er ook erg fijn onder. Ik zat nu wel met mijn benen wat verder naar achteren dan ik gewend was, daardoor moesten paard en ik wel even wennen aan het geven van de juiste hulpen. 

José heeft me ook rijtechnisch met wat puntjes geholpen, dus we hebben nog flink gezweet ook.  Maar, ik had achteraf nergens last van! Waar ik normaal na een fanatieke training altijd wel een zere onderrug heb gedurende de rest van de dag.

Dusss ik kan niet wachten  ik heb gekozen voor een zwart zadel, met zwarte naden, en de achterkant 1,5cm lager. Ik mag 2 insertz uitzoeken, eentje weet ik al, de ander nog niet. 

Britt