Over Graziozo

Graziozo staat voor innovatie en aanpasbaarheid voor ruiter & paard. Een zadel moet optimaal zijn voor jouw paard. Maar wij vinden het ook heel belangrijk dat het zadel voor jou als ruiter optimaal is, omdat je als ruiter een grote invloed hebt op de paardenrug. En optimaal in balans in het zadel kunnen zitten, vanuit de juiste bekkenpositie, is essentieel om je paard zo comfortabel mogelijk te laten functioneren.

 

Zadel dat volledig is aan te passen

Grand Prix ruiters, trainers, bekkenfysiotherapeuten en zadelmakers hebben samen meegewerkt aan de ontwikkeling van een Graziozo-zadel dat volledig is aan te passen voor zowel ruiter als paard. Want niet alleen elk paard is anders, ook elke ruiter is dat! Hoe meer comfort voor de ruiter, hoe meer comfort voor het paard.

 

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens een uitgebreid pasconsult worden diverse maten bepaald, van zowel paard als ruiter. Hieronder worden de verschillende stappen omschreven.

 

Boom, kussens en singels

Eerst bepalen we welke boom past bij de conformatie van jouw paard. Daarna meten we tijdens een pasconsult alle maten van je paard en maken we de kussens voor je paard precies op die maat. Elk paard heeft behoefte aan andere eigenschappen en vormen van de kussens. Dit geldt ook voor het singelsysteem en de vorm singel die zorgt dat je paard optimaal presteert. Ook hier houden we rekening mee. De boom is aan te passen als je paard zich ontwikkelt. Het zadel kan dus meegroeien als daar behoefte aan is. Wij biljven dit ook voor je controleren.

 

Zit aangepast op jouw anatomie

We passen de zit aan op jouw anatomie, waarbij we kunnen variëren in vorm en hoogte van de lepel afhankelijk van jouw behoefte. Ook maken we bij het passen gebruik van klittenband knieblokken om zo de juiste positie en maat voor jou te kunnen samenstellen. Deze zitten vanzelfsprekend vast als het zadel wordt besteld. De zit geeft steeds weer een fijn smal gevoel voor de ruiter.

 

Computeranalyse van het bekken

Onze bekkenfysiotherapeut kan tijdens het pasconsult ook een computeranalyse van het bekken maken. Kijk hiervoor onder het kopje pasconsult.

 

Product van het jaar

Met onze unieke combinatie hebben wij product van het jaar in de categorie zadels gewonnen en daar zijn wij best heel erg trots op. Het paradepaardje van Graziozo is de unieke en gepatenteerde InsertZ. Dit is een eenvoudig te verwisselen onderdeel in de lepel met een magneetsysteem, waardoor je jouw zadel elke dag van een andere look kan voorzien! We kunnen het ook helemaal voor je op maat maken, passend bij jouw helm en laarzen. Ervaar dat wow-gevoel en maak een afspraak voor een GRATIS pasconsult! We hopen je snel te zien.