Over Graziozo

Wij als Graziozo staan voor innovatie en aanpasbaarheid voor ruiter & paard. Wij zijn van mening dat het zadel optimaal moet zijn voor jouw paard. Maar wij vinden het ook heel belangrijk dat het zadel ook voor de ruiter optimaal moet zijn omdat je als ruiter een hele grote invloed hebt op de paardenrug. En optimaal in balans in het zadel kunnen zitten vanuit de juiste bekkenpositie is essentieel om je paard zo comfortabel mogelijk te laten functioneren.

 

Zadel dat volledig is aan te passen

Grand Prix ruiters, trainers, bekkenfysiotherapeuten en zadelmakers hebben samen meegewerkt aan de ontwikkeling van een zadel dat volledig is aan te passen voor zowel ruiter als paard. Want niet alleen elk paard is anders maar dat geldt ook zeker voor de ruiter. Hoe meer comfort voor de ruiter hoe meer comfort voor het paard.

 

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens een uitgebreid pasconsult worden diverse maten bepaald van zowel paard als ruiter. Hieronder worden de verschillende stappen omschreven.

 

Boom, kussens en singels

Eerst wordt bepaald welke boom er past bij de conformatie van uw paard, vervolgens worden tijdens een pasconsult alle maten van je paard opgemeten en de kussens worden precies op die maat gemaakt voor uw paard. Ook heeft elke paard behoefte aan andere eigenschappen en vormen van de kussens. Dit geldt tevens voor het singelsysteem en de vorm singel die zorgt dat je paard optimaal kan presteren. Ook hier wordt rekening mee gehouden. De boom is aan te passen als uw paard zich ontwikkelt. Dus het zadel kan meegroeien als daar behoefte aan is. Dit zal door ons tussentijds ook steeds worden gecontroleerd.

 

Zit aangepast op jouw anatomie

De zit wordt aangepast op jouw anatomie waarbij we kunnen variëren in vorm en hoogte van de lepel afhankelijk van jouw behoefte. Ook zal met passen gebruik worden gemaakt van klittenband knieblokken om zo de juiste positie en maat voor jou te kunnen samenstellen. Deze zitten vanzelfsprekend vast als het zadel wordt besteld. De zit geeft steeds weer een fijn smal gevoel voor de ruiter.

 

Computeranalyse van het bekken

Ook kan er een computeranalyse van het bekken worden gemaakt tijdens het pasconsult door onze bekkenfysiotherapeut.  Kijk hiervoor onder het kopje pasconsult.

 

Product van het jaar

Met onze unieke combinatie hebben wij product van het jaar in de categorie zadels gewonnen waar wij heel erg trots op zijn. Het paradepaardje van Graziozo is de unieke en gepatenteerde InsertZ. Dit is een eenvoudig te verwisselen onderdeel in de lepel d.m.v. een magneetsysteem waardoor je jouw zadel elke dag van een andere look kan voorzien! Nu ook helemaal op maat te maken passend bij jouw helm en laarzen. Ervaar dat wow-gevoel en maak een afspraak voor een GRATIS pasconsult! Graag tot snel.