Het zadel in relatie tot de anatomie van het paard

Het zadel in relatie tot de anatomie van het paard

Graziozo en Equithem Training(Gastschrijver dierenarts, chiropractor: Amée de Rooij) In het blog van november gaan we het hebben over wat het zadel voor een invloed kan hebben op de wervels, spieren, banden en gewichten van je paard. Het zadel is de schakel tussen...

Samenwerken brengt je verder

Samenwerken brengt je verder

Graziozo en Equithem TrainingZoals we eerder hadden aangegeven is paardrijden een puzzel. Ruiters willen het allerbeste voor hun paarden en schakelen daarbij diverse professionals in, ieder die goed is in zijn of haar eigen vakgebied. Hierbij kun je denken aan...

Je bekken als basis voor een onafhankelijke zit

Je bekken als basis voor een onafhankelijke zit

Graziozo en Equithem TrainingZoals we in de eerste blog al hadden geschreven heeft je bekken een belangrijke invloed op je houding en zit. Vanuit je bekken middenstand kun je je bekken optimaal gebruiken en zo de beweging van je paard het beste volgen. Vanuit deze...

Paardrijden is een puzzel

Paardrijden is een puzzel

Graziozo en Equithem TrainingEven voorstellen Vanaf deze maand zal er elke maand een blog van ons verschijnen. Om te beginnen zullen we ons even aan jullie voorstellen. Wij zijn Jose Veltman; Grand Prix amazone ORUN 4 instructrice en eigenaresse van het zadelmerk...

Tip 38

Zorg jij voor genoeg afwisseling in jouw training? Juist in dressuur training is het belangrijk om divers en dynamisch te blijven. Misschien rij je graag buiten of cavalettie? Maak daar gebruik van.

Tip 37

Check regelmatig de kussens op onregelmatigheden en op verschillen tussen links en rechts.
Leg je zadel rechtop op de kop voor je, op je voeten of op een kleedje. Kijk de kussens langs. Zie je bobbels, verschillen of onregelmatigheden? Schakel de zadelmaker in.

Tip 36

Naast oefeningen in het zadel zijn er vele mannieren om jouw houding en zit te trainen. Door aan de slag te gaan met balans, ontspanning en fitheid kan je gericht trainen om fijner op je paard te zitten.

Tip 35

Het gebruik van de teugeldruk meter kan je helpen bewuster te worden van jouw teugelvoering. Je kunt onder andere verschillen tussen links en rechts ontdekken. Gebruik de resultaten van de meting bijvoorbeeld eens om jouw onafhankelijke zit te beoordelen.

Tip 34

Met welk doel train jij? Hoe concreter het doel, hoe beter de training. Schrijf bijvoorbeeld eens op welke stappen nodig zijn om jouw doel te bereiken.

Tip 33

Neem af een toe een zitles aan de longe mee, dit doet heel veel voor een onafhankelijke zit. Of rij als mogelijk, af en toe zonder stijgbeugels.